Vanliga frågor

 

När kan vi checka in och ut?

Rummen är garanterat klara till senast kl. 15:00, därefter går det fint att checka in. Oftast är rummen klara redan vid ett, två-tiden. Om ni beräknar att ankomma efter 22:00 på kvällen är vi tacksamma om ni meddelar oss detta på förhand. Senaste utcheckning på avresedagen är kl 10:00 måndag-fredag och kl 11:00 på lördagar och söndagar. Under vårt sommarpaket gäller utcheckning kl 11 alla dagar. Det finns möjlighet att utan extra kostnad boka in ”Sunday Lay-In”, dvs senare utcheckning på söndagar. Fråga oss när du bokar!

Vilken tid serveras frukosten?

På vardagar serveras vår frukostbuffé mellan kl 7-9 och på helgen serveras den mellan kl 8-10. Under vår sommarperiod och ”Summer Loving” paketet är det mellan klockan 8-10 varje dag.

Vilka parkeringsmöjligheter finns?

IMG_4003-EditVi har en kostnadsfri utomhusparkering precis nedanför backen som leder upp sista biten till hotellet. Det går dock bra att köra hela vägen upp till hotellet och lämna av bagage & passagerare för dig som önskar. Vi har en handikapparkeringsplats i nära anslutning till hotellet.
Ett inhyrt vaktbolag gör ronder vid parkeringen nattetid, dock rekommenderar vi att inga värdesaker lämnas kvar synligt i bilen.

Hur många rum finns det på The Lodge?

The LodgeVi har 22 dubbelrum, totalt 44 bäddar. I Treetop Lodge finns det 12 dubbelrum och en svit, alla med en fantastisk utsikt mot det skånska landskapet nedanför mot väster. Det finns också nio cabins (separata små hus) varav tre är helt friliggande och resterande sex sitter samman två och två i ena kortsidan med en liten veranda mellan sig. Samtliga cabins är omgivna av grönska och är förbundna med resten av anläggningen genom belysta trägångar. Alla våra rum har samma standard, men är inredda i olika teman. I sviten finns det ett badkar. Titta gärna på bilder och få mer info här.

Vad är det för skillnad på rummen i Tree Top och Cabins?

Treetop building The LodgeI Treetop Lodge finns det 12 dubbelrum och en svit. De är ca 25 kvm stora och har ett skrivbord och en fåtölj eller gungstol samt skåp med möjlighet att lägga in kläder. Sviten är ca 35 kvm stor och har ett fantastiskt burspråk framför sängen där du har milsvid utsikt över det skånska landskapet redan när du vaknar på morgonen. Det är också det enda rummet som har ett badkar, och detta samt duschen är placerat mitt i rummet. Det finns en separat wc.

cabinhost3Våra nio cabins är förbundna med belysta trägångar till resten av området. Cabin nr 14, 15 & 16 ligger närmst huvudbyggnaden och är helt fristående, medan cabin 17-22 är parhus varav ytterväggarna är förbundna med varandra i kortsidorna och de har små verandor mellan sig. Ytan är ca 18 kvm i våra cabins och till skillnad från rummen i Treetop finns det inga skrivbord, endast en gungstol. Vi rekommenderar inte extrasäng i cabins pga golvytans storlek.
Samtliga 22 rum har delbara dubbelsängar med två separata bäddmadrasser.
För mer info om våra rum, klicka här.

Finns det trebäddsrum?

Det finns inga trebäddsrum på The Lodge, dock kan man ha en extrasäng i alla rummen i Treetop Lodge, och två extrasängar i något rum. Vi rekommenderar inte extrasängarna för vuxna, utan för barn & ungdomar upp till 13 år.

Finns det något handikappanpassat rum?

Med läge högst upp på Romeleåsens topp och en brant backe upp till hotellet är vi dessvärre inte naturligt handikappanpassade. Vi har dock gjort så gott vi kunnat och ett av våra rum är extra stort och handikappanpassat. Det finns en parkeringsplats uppe vid hotellet som går att förboka. Slå oss gärna en signal för mer information och för att se hur vi kan göra för att matcha era behov.

Finns det någon åldersgräns för boende?

För att boka ett övernattnings- eller Spa-paket hos oss ska man vara över 18 år, vi tar inte emot sällskap utan minst en person som är myndig.

Vad finns det för aktiviteter i omgivningarna?

Romeleåsen, som The Lodge ligger högst upp på toppen av, bjuder på mycket varierande natur. Bokskog, ängar, granskog, tallskog såväl som imponerande vyer på många platser. Allra högsta punkten, Romeleklint, ligger 175 m ö h och är ett givet mål på en skön vandring.
Den blå slingan tar dig dit och den är ca 5,5 km t/r (mycket kuperad). Det finns även en kortare tur på 2,2 km (grön) med en tipspromenad – säg till i receptionen så får du med dig en penna & svarskupong om du vill!
En liten bit från The Lodge kan man cykla dressincykling från april-oktober. Här cyklar en liten bit på den gamla järnvägen mellan Lund och Sjöbo, en fantastisk naturupplevelse som du inte får missa. Vi hjälper gärna till att boka.
Det går att hyra mountainbikes direkt av oss, dock har vi ett begränsat antal så boka i god tid. Det finns flera olika natursköna golfbanor i vår närhet, där vi erbjuder rabatterade greenfees och vilka vi gärna hjälper till att boka.
Oavsett om ni cyklar dressin, vandrar eller cyklar på våra sköna grusvägar i området så är en härlig picknick pricken över i:et. Det går bra att beställa hos oss, senast dagen innan.

Finns det gratis WiFi?

Ja, det finns gratis WiFi. Bäst signal är det i Main Lodge eller runt konferensrummen Vermont & New Hampshire.

Kvarglömda ting

Om du glömt något på rummet ringer vi upp dig samma dag du checkat ut för att höra om du vill hämta eller om vi ska skicka det till dig (mot porto till självkostnadspris). Om du glömt något i våra allmänna utrymmen (och vi därför inte vet vems det är) behåller vi det i en månad innan vi skänker det till välgörande ändamål.

Finns strykjärn?

Om du önskar låna ett strykjärn säger du bara till i receptionen så får du låna med dig ett till rummet.

Finns det hudvårdsprodukter på rummet?

På alla rum finns det schampo, balsam & showergel från L:a Bruket.

Vilka öppettider har The Deckhouse Spa & Relax?

Vårt Spa har öppet torsdag till lördag mellan kl 15-19, söndagar öppet endast för dagspaketet Soul Sunday (dvs ej för boende gäster). Andra öppettider kan förekomma, fråga oss gärna!

Feelgood Getaway The LodgeOm du har bokat ett av våra Spa-paket inklusive 2 timmars tillgång till Spa står det på din bekräftelse vilken tid som gäller, se på sidan 2 i pdf:filen. Det är alltid på ankomstdagen, antingen mellan kl 15-17 eller kl 17-19, detta för att hälften av hotellets gäster ska komma på varje pass så att det inte blir trångt eller kö.

Det är oftast lättast att byta om till badrock & badtofflor på rummet och sedan gå bort till Spa ombytt. Det finns dock både mindre omklädningsrum och värdeskåp även i vårt Spa.
Om du bokat ett Vardagslyx paket eller är hos oss på konferens går det att boka till tillgång till Spa i mån av plats, fråga i bokningen eller i vår reception. Pris: 295 kr/person. Generellt har Spa öppet torsdagar-lördagar, men andra öppettider kan förekomma.

Vad ingår i Spa?

Bad i uppvärmda utomhusjacuzzis, vedeldad bastu, gemensam dusch & relaxavdelning (gäller fredag-söndag).

När ska man senast boka behandlingar på Spa?

Så fort som möjligt, gärna i samband med att ni bokar ert Spa paket så att ni får de tider ni önskar. Klicka här för att komma se vår behandlingsmeny.

Kan man få två behandlingar samtidigt i samma rum?

Nej, alla behandlingar sker med 1 person per rum. Dock kan man ofta få behandling samtidigt om man önskar, då vi har två behandlingsrum.

Är barn välkomna på hotellet & Spa?

Barn är välkomna till hotellet i allmänhet men i vår Spa avdelning har vi en strikt 13 års gräns.

Får man ha hund med sig?

Ja, i en av våra cabins går det bra mot ett tillägg på 400 kr per natt. Hundar är inte tillåtna i Main Lodge, i restaurang Heaven eller ute på vårt trädäck/uteservering.

Behöver man boka bord i restaurangen?

Om man har bokat ett paket som inkluderar middag så finns det ett bord bokat i restaurangen från kl 19, vi har endast en sittning per kväll. Senast att sätta sig till bords är 19:30 för att hinna få alla tre eller fyra rätterna serverade i lugn och ro.
Har du bokat ett B & B paket bör du boka bord i restaurangen, antingen i receptionen eller via telefon 046-24 89 05.

Vad består middagen av?

Vi serverar en satt 4-rätters meny (gäller fredag och lördag, annars 3 rätter) som köket komponerar efter säsong (byte ca var 6:e vecka). Sommartid byter vi ut vår 4-rätters meny mot en BBQ Pick & Choose buffé. Önskar ni specialkost är det bara att säga till vid bokningen, eller i så god tid som möjligt innan ankomst.
Du hittar menyn här.

Serveras det lunch eller mindre rätter?

Ja, under vardagar serveras en ”dagens” 2-rätters affärslunch. Du kan också beställa något från vår Lounge Meny där du hittar mindre rätter som du äter i soffgrupperna i vår lounge.
På lördagar har vi Afternoon Tea från kl 14-17 och på söndagar serveras Sunday Brunch i två sittningar, kl 12:00-13:45 och kl 14:00-15:45. Dessa är mycket populära och måste oftast förbokas med någon veckas framförhållning.
Det finns också alltid i mån av plats möjlighet att beställa en The Lodge Fika, med kaffe/te och dagens kaka.

Kan jag få frukost på rummet, och vad innehåller den?

I paketen Weekend in The Suite samt Weddingnight Less Ordinary ingår det frukost på rummet.
Om ni inte ber om något annat serveras denna kl 9 då vår frukostpersonal kommer och knackar på er dörr. Följande ingår (beräknat för en person): mörkt bröd (2 skivor), ljus bulle (1 st), ost (hårdost & brie), kalkon, vår hemmagjorda marmelad, smör, grönsaker (gurka, tomat & paprika), äggröra, bacon, smoothie, apelsinjuice, ingefärashot, nötbröd. Kaffe & te, mjölk & socker.
Vi reserverar oss för ändringar.
Om du har ett paket som inte inkluderar frukost på rummet kan du beställa till det för 145 kr/person. Bokas senast en vecka innan ankomst, kom ihåg att meddela specialkost och eventuella ändringar i tid och utbud samtidigt.   

Varmt välkommen till Life Less Ordinary!