Nyhet! Teprovning

Från Tea Rookie till Tea Junkie

 

thelodge_teajunkie_teatastingTeernas värld är fylld av mystik, fantastiska aromer och traditionella ceremonier. Under en föreläsning i kombination med teprovning kommer en tesommelier från Tea Junkie ta er in i denna värld och lära er mer om te och vilka typer av te som finns. Ni får också en djupare förståelse för teets historia, framställningen och hur ett riktigt te ska tillredas men även smaka.

Det finns oändligt mycket att upptäcka och uppleva. Unika smaksensationer även i kombination med mat och sötsaker.

Ni kommer få smaka er fram genom tusenårig tehistoria och kultur, länder och regioner. Ni lär er hur ni ska få ut det bästa av teets egenskaper och aromer samt hur du kan påverka smaken genom rätt bryggningsmetod.

Nå en fulländad upplevelse med unika smaksensationer och oändliga variationer.

 

PRIS: 695 KR/PERSON EXKL MOMS

 

Tid: 1,5 h
Min antal deltagare: 6 personer
Fråga gärna om ett prisförslag om ni är färre.

 

Övriga teprovningar

Önskar ett längre föredrag eller rent av önskar en skräddarsydd teprovning efter tesort, land, region eller en smakresa med te och mat i kombination – här kommer några förslag:

Kejsarens Kina

Enligt legenden så var det en kejsare från Kina vid namn Shennong som upptäckte te och dess underbara aromer. Under den här föreläsningen kommer ni att få lära er om teets ursprung och histora med fokus på Kina. Kina är världens största producent av te och vi kommer att smakar oss igenom landet från Yunnan i söder upp genom provinserna till Shanxi i norr.

Från Himalayas höjder till tropikerna

Indien är känt för att ha svart te av högsta kvalitet och lagt en grund för många tedrickares vanor. Det finns tre huvudsakliga tedistrikt, Nilgiri i södra Indien upp till Himalayas svindlande höjder där Darjeeling odlas till Assam i nordöstra delen. Vi kommer att tevandra genom Indien och sedan ta er vidare på en smakresa till den tropiska ön Sri Lanka

 

Öppna och rena dina sinnen

Japan har en levande tekultur med fokus på gröna teer. Vi kommer ta er på en smakresa genom japans mest fantastiska teer Hojicha, Kukicha, Sencha, Genmaicha, Gyokuro och världens mest hälsosamma te, Matcha.

 

Kombinera mat och te

Behärska konsten att para ihop te med maten är lika viktigt som att veta hur man väljer vinet för en läcker måltid. Att välja rätt te kan förvandla en vanlig middag till en unik kulinarisk matupplevelse och du behöver inte vara en kännare för att märka skillnaden – dina smaklökar kommer att känna det. Vi kommer att smaka oss igenom några av de viktigaste typerna av te och titta på vilken rätt som kompletterar bäst för att uppnå en fulländad smakupplevelse.

 

RIS: Be oss om en offert